Προφίλ   | Πειραματικοί σταθμοί 

 

Από το 1998 η Anadiag Hellas άρχισε να διενεργεί δοκιμές αποτελεσματικότητας με φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας τις οδηγίες της EPPO (European and Mediterranean Plant Protection Organization), της C.E.B (Commision des Essais Biologiques) και τις εθνικές απαιτήσεις. Το 2002 αναγνωρίστηκε ως μονάδα GLP και το 2004 ως μονάδα GEP εναρμονίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των υπηρεσιών της σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το 2014 αναγνωρίστηκε ως μονάδα GLP για διενέργεια οικοτοξικολογικών μελετών σε μέλισσες, βομβίνους και ωφέλιμα έντομα. 

Προφίλ

H Anadiag Hellas διεξάγει μελέτες και πειράματα αγρού σύμφωνα με τις αρχές της Ορθής Εργαστηριακής Πρακτικής (GLP), ή και της Ορθής Πρακτικής Πειραμάτων Αποτελεσματικότητας (GEP), καθώς και μελέτες οικοτοξικότητας σε μέλισσες. Είναι αναγνωρισμένη από το 2002 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

H Anadiag Hellas είναι στελεχωμένη με έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Δέχεται κάθε χρόνο αρκετούς φοιτητές για την πρακτική τους άσκηση. 

Διαθέτει εξοπλισμένα εργαστήρια εντομολογίας, φυτοπαθολογίας και ποιοτικού ελέγχου καρπών, καθώς και ιδιόκτητους πειραματικούς αγρούς. Αναπτύσσει και εργαστήριο νηματωδολογίας

Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην Ελλάδα είναι:

  • Ο σχεδιασμός και εκτέλεση δοκιμών πεδίου για τη διαπίστωση του εύρους της αποτελεσματικότητας, καθώς και του κατάλληλου χρόνου και τρόπου εφαρμογής των προϊόντων, ώστε να δώσουν το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση εργαστηριακών δοκιμών τοξικότητας των προϊόντων φυτοπροστασίας στις μέλισσες και τους βομβίνους.
  • Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση δοκιμών υπολειμμάτων των προϊόντων φυτοπροστασίας.

 

Πειραματικοί σταθμοί

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2002 διαθέτοντας εμπειρία περισσότερο από 20 χρόνια και έχει 3 πειραματικούς σταθμούς:

  • Ο πρώτος σταθμός που αποτελεί και την έδρα της εταιρείας, βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, στη Βέροια του νομού Ημαθίας, (70 χλμ από τον αερολιμένα 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης), σε μια από τις σημαντικότερες αγροτικές περιοχές στην Ελλάδα. 
  • Ο σταθμός της Κρήτης βρίσκεται στο Ηράκλειο, (5 χλμ από τον αερολιμένα Ν. Καζαντζάκης). Το νησί της Κρήτης είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές για θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Ελλάδα. 
  • Ο σταθμός της Πελοποννήσου, βρίσκεται στην Αμαλιάδα Ηλείας, στο κέντρο της μεγαλύτερης αγροτικής πεδιάδας της Πελοποννήσου. 

Ο σκοπός της ίδρυσης των 3 σταθμών ήταν η πρόσβαση σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών, εδαφοκλιματικών συνθηκών και τεχνικών καλλιέργεια, ώστε οι δοκιμές πεδίου να γίνονται σε περιοχές όπου η κάθε καλλιέργεια είναι κυρίαρχη.

Οι σταθμοί της Κρήτης και της Πελοποννήσου δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης της διαθέσιμης περιόδου πειραματισμού σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες ακόμη και σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.